Tartu Kooliteatrite I Talvekool

Algas registreerimine 18.-20. veebruaril toimuvasse Tartu Kooliteatrite I Talvekooli, mille eesmärk on toetada kooliteatreid otsingutel fantaasiarikka, mõtestatud ja füüsilise teatri suunas, nii et iga-aastane ülelinnaline Tartu Kooliteatrite Festival märtsis pakuks põnevaid üllatusi ja avastusi kõikidele osapooltele. 

Talvekool toimub kolmes rühmas: 5.-8. klassidele, 9.-12. klassidele ja juhendajatele. Kõik rühmad osalevad filmi õpitoas (juhendaja Urmas Reisberg kinokompaniist Plank Film), füüsilise teatri õpitoas (juhendaja Lennart Peep Musta Kasti teatrist) ja lavakõne õpitoas (juhendaja Anne Türnpu EMTA lavakoolist). 
Lisaks toimub juhendajatele seminar „Mina – draamaõpetaja?!”, kus näiteringide ja kooliteatrite juhendajad ning koolide teatri- ja draamaõpetajad arutlevad draamaõpetuse ja enda rolli üle hariduses ja noorte kujunemisel laia silmaringiga hoolivateks isiksusteks. Kokkusaamisel jagame rõõme ja muresid, kogemusi ja meetodeid ning kaardistame vajadusi ja arengusuundi. 
Igasse rühma mahub kuni 15 osalejat. Eeldame, et osalejad võtavad osa oma rühma kõikidest tegevustest talvekooli algusest lõpuni. Neljapäeval ja reedel alustab kooliteatrite talvekool pärast koolipäeva lõppu. Laupäeval saab teadmisi ja oskusi teatrist omandada kogu päeva jooksul. 
Talvekooli korraldab Lille Maja noortekeskus, rahastab Tartu Linn ning toetavad Flamenko- ja Kõhutantsustuudio Duende, Just Tantsukool ja Anne Noortekeskus. 
Lisainfo ja registreerimine: http://kooliteater.tartu.ee/2016/talvekool/ 

Auli Auväärt Lille Maja noorsootöö spetsialist Tartu Kooliteatrite Talvekooli projektijuht Tel 53 088 999 auli.auvaart@raad.tartu.ee