Fotokonkurss ärgitab märkama loodust linnaruumis


Foto on illustratiivne (Postimees)
Tartu ülikooli loodusmuuseum kutsub märkama loodust linnaruumis ning seda fotodele jäädvustama. Tabatud hetked on oodatud fotokonkursile „Metsik linn“.
Linnalooduse fotokonkursile „Metsik linn“ oodatakse Eesti linnades või asulates tehtud pilte, millel on kujutatud inimese ja looduse kokkupuutepunkte, kuid ka konflikte looduse ja inimese vahel.
„Meie soov on, et inimesed teadvustaksid looduse olemasolu ka linnaruumis, mitte ainult metsas või rabas. Inimese loodud keskkond pakub palju elupaiku ka taimedele ja loomadele. Loodus on igapäevaselt meie ümber ka linnas, märgakem seda,“ tutvustas fotokonkursi eesmärki peakorraldaja Veljo Runnel.
Fotokonkursile „Metsik linn“ saab töid esitada 4. maist 12. juunini 2016 Defolio keskkonnas aadressil defol.io/linnaloodus/2016. Konkurss toimub kahes vanuserühmas: lapsed ja noored (kuni 15-aastased k.a) ning üldarvestus (osavõtjate vanus ei ole piiratud). Iga autor võib esitada kuni kolm tööd. Võidutööd kuulutatakse välja 29. juunil Tartu loodusfestivali avaüritusel.
Osalemistingimustega saab tutvuda Defolio keskkonnas või veebilehel www.natmuseum.ut.ee.
Pilte hindab žürii koosseisus illustraator Maria Karolin, loodusemees ja fotograaf Rein Kuresoo, fotograaf Ingmar Muusikus, kujundaja Margot Sakson ning fotograaf Sven Začek.
Konkurssi toetavad auhindadega National Geographic Eesti, OÜ Salibar, MTÜ Emajõe Lodjaselts, Tartu ülikooli loodusmuuseum ja botaanikaaed, Tartu linn, keskkonnaamet ja Eesti põllumajandusmuuseum.
Fotokonkurss kuulub Tartu loodusfestivali kavasse, mis toimub 29. juunist 2. juulini.
Lisainfo
Karin Pai, TÜ loodusmuuseumi loodushariduse spetsialist
737 6076
loodusmuuseum@ut.ee / www.natmuseum.ut.ee